با سلام به شما کاربران عزیز تیک تم با توجه به اینکه انتخاب بهترین دامنه برای سئو سایت می تواند در موفقیت شما بسیار تاثیرگذار باشد امروز به آموزش اصول انتخاب نام دامنه مناسب برای سئو سایت می پردازم.
بسیار مهم است که از همان ابتدا بهترین دامنه برای سئو سایت را انتخاب کنید. اگر برای سایتتان نام دامنه نامناسبی انتخاب کنید در آینده به سختی خواهید توانست بدون آسیب به برند و رتبه بندی سایتتان در جستجوهای گوگل، آن را تغییر دهید. برای این منظور می توانید دو مقاله ما را در این رابطه با عنوان “آموزش انتقال سایت وردپرس به دامنه جدید(بدون از دست رفتن SEO)” و “آموزش تغییر دامنه سایت در گوگل وبمستر” را مطالعه کنید.
البته انتخاب بهترین دامنه برای سئو سایت آن هم در ابتدای کار واقعا سخت است، چون هنوز چندان با ایده های جذاب ایجاد یک نام تجاری آشنا نیستید. در این مقاله، ابزار ها و راهنمایی های لازم برای دریافت ایده هایی برای نام دامنه، انتخاب بهترین نام دامنه و ثبت دامنه جدیدتان (به صورت رایگان) به شما ارائه خواهد شد.
۱۴ مورد از اصول انتخاب نام دامنه برای سئو سایت
هنگام شروع یک وبلاگ، انتخاب بهترین دامنه برای سئو سایت می تواند به این دلیل که شما نمی خواهید اشتباه کنید، استرس زا باشد. برای ساده کردن کار، در اینجا یک چارچوب ۱۴ مرحله ای متشکل از اصول انتخاب دامنه ، را ارائه می کنم، که می توانید از آن برای انتخاب بهترین دامنه برای سئو وب سایت خود استفاده کنید.
- استفاده از پسوند .com
- از کلمات کلیدی در نام دامنه خود استفاده کنید
- سعی کنید نام دامنه را کوتاه انتخاب کنید
- نام دامنه ای با تلفظ راحت انتخاب کنید
- نامی منحصربه فرد که قابلیت برند شدن داشته باشد انتخاب کنید
- از نام شرکتتان برای ایجاد دامنه استفاده کنید
- از به کار بردن خط فاصله در نام دامنه اجتناب کنید
- از تکرار حروف اجتناب کنید
- با دید باز انتخاب کنید
- نام دامنه سایتتان را در اینترنت جستجو کنید
- از مولدهای تولید نام دامنه برای ایده های هوشمند استفاده کنید
- سرعت عمل داشته باشید
- جستجو برای یافتن بهترین مکان برای ثبت نام دامنه
- ثبت دامنه رایگان با میزبانی وب
حال بیاید تک تک این اصول انتخاب نام دامنه را بررسی کنیم.
۱- استفاده از پسوند .com
یکی از اصول انتخاب نام دامنه استفاده از پسوند مناسب برای دامنه سایت است. امروزه گستره وسیعی از پسوندها برای ایجاد نام های دامنه سایت ها وجود دارد، چه پسوندهای اصیلی مثل net. و org. و com. یا جدیدترهایی مانند pizza ، .photography. و حتی .blog . با این حال من توصیه می کنم که از پسوند com. در ساخت نام دامنه سایتتان استفاده کنید. هرچند استفاده از نام وبلاگ هوشمند با استفاده از پسوندهای جدید می تواند اغوا کننده باشد اما com. هنوز هم بهترین و معتبرترین پسوندی است که مورد استفاده قرار می گیرد. پسوندهای دامنه جدیدتر مانند .ninja یا .photography می توانند غیر قابل اعتماد باشند.
بعلاوه دامنه های Dot-com خاطره انگیز هستند. بسیاری از کاربران، به ویژه کسانی که چندان با تکنولوژی های جدید آشنا نیستند، به طور خودکار در انتهای هر دامنه بدون فکر کردن درباره آن، “.com” را تایپ می کنند.
اگر وب سایت شما چیزی شبیه jane.photography باشد، و کاربران شما به طور تصادفی jane.photography.com را تایپ کنند، آنها با یک صفحه خطا در وب سایت photography.com مواجه خواهند شد.
برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی استفاده از پسوند com. کار هوشمندانه ای است! بعلاوه احتمالا می دانید که اکثر صفحه کلیدهای گوشی های هوشمند به طور خودکار دکمه .com را دارند!
۲- از کلمات کلیدی در نام دامنه خود استفاده کنید
استفاده از کلمات کلیدی یکی دیگر از اصول انتخاب نام دامنه است که نقش مهمی در انتخاب بهترین دامنه برای سئو سایت بازی می کند. می توانید با استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه، به موتورهای جستجو بگویید که وب سایت شما چیست و محتوای آن در رابطه با چه موضوعی است. در کنار ارائه محتوای با کیفیت و ایجاد تجربه جذاب برای کاربران، وجود کلمات کلیدی در نام دامنه سایتتان می تواند به شما در بهتر شدن رتبه بندی تان در گوگل، کمک کند.
البته باید بدانید که انتخاب بهترین دامنه برای سئو سایت با کلمات کلیدی مورد نظرتان که قبلا هم کسی آن را برای سایتش استفاده نکرده باشد، کار ساده ای نیست. باید خلاق باشید و کلمات کلیدی خود را با کلمات دیگر ترکیب کنید تا دامنه مناسب را بسازید.
۳-سعی کنید نام دامنه را کوتاه انتخاب کنید
از دیگر اصول انتخاب نام دامنه تلاش برای کوتاه بودن آن است چرا که استفاده از دامنه های طولانی برای کاربران سخت تر است. در استفاده از دامنه های طولانی امکان خطای تایپی کاربران و در نتیجه دریافت پیغام خطا از سوی آنان که منجر به از دست رفتن ترافیک برایتان می شود، نیز بیشتر است.
هر چند کلمات کلیدی بسیار مهم هستند، اما نباید طول دامنه خیلی زیاد شود. بهتر است که یک نام دامنه کوتاه و به یاد ماندنی استفاده کنید. توصیه می کنم طول نام دامنه را زیر ۱۵ کاراکتر نگه دارید.
۴- نام دامنه ای با تلفظ و املای راحت انتخاب کنید
برای انتخاب بهترین نام دامنه سئو سایت دقت کنید نامی را برگزینید که بتوانید آن را هنگام صحبت کردن و نوشتن به راحتی به اشتراک بگذارید. اگر قصد دارید نام دامنه تان را برای ایجاد یک آدرس ایمیل حرفه ای کسب و کار طراحی کنید، باید نامی که به کار می برید برای شنوندگان به لحاظ نوشتن و قابل فهم بودن، ساده باشد.
۵- نامی منحصر به فرد که قابلیت برند شدن داشته باشد، انتخاب کنید
یکی دیگر از اصول انتخاب نام دامنه این است که نام دامنه وبلاگ باید منحصر به فرد باشد، تا در ذهن خوانندگان و بازدیدکنندگان باقی بماند. بهتر است قبل از هر کاری وبلاگهای دیگری را که در زمینه مورد نظر شما فعالیت می کنند، در گوگل جستجو کنید و ببینید چه نام دامنه ای را استفاده می کنند. قاعدتا شما نمی خواهید به صورت تصادفی از یک نام تجاری استفاده کنید یا متهم به کپی کردن نام یک وبلاگ دیگر شوید، پس برای بهترین انتخاب نیاز به این بررسی ها دارید.
نام دامنه ای قابل قبول است که منحصر به فرد، جذاب و به یاد ماندنی باشد. به عنوان مثال، “Amazon.com” بسیاربیشتر از “BuyBooksOnline.com” قابلیت تبدیل شدن به یک برند را داراست.
۶- از نام شرکتتان برای ایجاد دامنه استفاده کنید
اگر دارای یک شرکت یا کسب و کار ثبت شده هستید، سعی کنید از نام شرکتتان به عنوان بخشی از نام دامنه استفاده کنید. انجام این کار سبب می شود کاربران و مشتریانتان در استفاده از سایت و به خاطر سپردن نام تجاریتان راحت تر باشند. مثلا اگر یک کارگاه پیتزا پزی با نام “پیتزا بهرام” دارید بهتر است نام دامنه سایتتان را “pitzabahram.com” انتخاب کنید.
۷-از به کار بردن خط فاصله در نام دامنه اجتناب کنید
هرگز در نام دامنه از خط فاصله (-) استفاده نکنید. خط فاصله می تواند نشانه ای از دامنه های هرزنامه باشد که قاعدتا شما نمی خواهید با آنها ارتباط برقرار کنید.
بعلاوه دامنه های دارای خط تیره (-) مستعد خطاهای تایپی هستند. اگر قصد انتخاب یک نام دامنه خاص را دارید ولی کسی قبل از شما آن را به کار برده است، این به هیچ وجه ایده خوبی نیست که برای متمایز کردن وبلاگتان از همان نام به همراه خط فاصله استفاده کنید. چون احتمالا اگر کاربران تان به هنگام تایپ نام وبلاگ خط فاصله را فراموش کنند، از سایت رقیبتان سر در خواهند آورد.
۸-از تکرار حروف در نام دامنه اجتناب کنید
یکی از اصول انتخاب نام دامنه پرهیز کردن از انتخاب نامی برای دامنه است که اشتباهات تایپی را زیاد می کند. تکرار حروف در تعیین نام دامنه وبلاگ از جمله آن اشتباهاتی است که امکان خطای تایپی کاربران و در نتیجه از دست دادن ترافیک سایت را افزایش می دهد. به عنوان مثال، یک دامنه مانند Presssetup.com بیشتر مستعد ایجاد خطای تایپی برای کاربران و از دست دادن ترافیک است.
۹- با دید باز انتخاب کنید
انتخاب یک نام دامنه که با حرفه یا فعالیت شما در سایتتان مرتبط باشد کاری حرفه ای و مطابق با اصول انتخاب نام دامنه است، زیرا به کاربران ایده و تصوری از محتوای سایتتان، ارائه می کند. اما باید دقت کنید که نامی که انتخاب می کنید اهداف بلند مدتتان را محدود نکند.
به عنوان مثال، یک گل فروش ممکن است برای سایتش نام دامنه ای مانند orchidblog.com را انتخاب کند، اما پس از آن بخواهد علاوه بر ارکیده ها در مورد گل های دیگر شروع به وبلاگ نویسی کند. در این صورت، نام دامنه انتخابی اش ممکن است مانع جذب خوانندگانی که به گل های دیگر علاقه مند هستند، شود و به آنها این تصور را بدهد که این وبلاگ صرفا در مورد گلهای ارکیده است.
انتقال یک سایت به یک دامنه جدید می تواند یک فرایند خسته کننده باشد و اگر عملیات جابجایی به درستی انجام نشود ممکن است سایت جایگاهش را در رتبه بندی موتورهای جستجو از دست بدهد. به همین دلیل بسیار مهم است که از ابتدا یک نام دامنه انعطاف پذیر را انتخاب کنید.
۱۰- نام دامنه سایتتان را در مرورگر اینترنت جستجو کنید
قبل از ثبت نام دامنه مورد نظرتان، سعی کنید تا در مورد اینکه آیا قبلا این نام توسط یک کسب و کار ثبت شده یا نه، تحقیقات کامل اینترنتی انجام دهید. می توانید یک جستجو در مورد علامت تجاری انجام دهید تا ببینید آیا همین نام یا نام مشابهی در حال حاضر به عنوان علامت تجاری مورد استفاده است یا نه.
و نیز می توانید یک جستجو در گوگل برای فهمیدن میزان در دسترس بودن این نام در وب سایت های رسانه های اجتماعی مانند توییتر، فیس بوک، اینستاگرام و غیره انجام دهید. یک اسم مشابه یا نام تطبیقی نه تنها سبب سردرگمی کاربران می شود، بلکه می تواند پیامدهای شدید قانونی نیز برایتان داشته باشد و ممکن است مجبور شوید تحت عنوان کپی برداری و یا سرقت نام تجاری پول زیادی بپردازید.
هنگامی که وب سایتتان را راه اندازی کردید، می توانید در مورد نحوه استفاده از علامت تجاری و کپی رایت نام وب سایت و آرم خود بیشتر یاد بگیرید.
۱۱- از مولدهای نام دامنه برای کشف ایده های برتر استفاده کنید
در حال حاضر بیش از ۳۶۰ میلیون نام دامنه ثبت شده وجود دارد. این مطلب برای بسیاری از مردم به این معناست که همه دامنه های خوب قبلا استفاده شده اند. جستجو برای یک نام دامنه منحصر به فرد به صورت دستی می تواند بسیار وقت گیر باشد، برای همین استفاده از مولدهای تولید کننده نام دامنه در این مواقع می تواند بسیار کارگشا باشد. این ابزارهای رایگان به طور خودکار کلمات کلیدی تعریف شده شما را جستجو می کنند تا صدها ایده هوشمند برای انتخاب بهترین دامنه برای سئو را به شما ارائه کنند.
می توانید از Nameboy که یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین ابزارهای مولد نام دامنه آنلاین است، یا از مولد نام دامنه IsItWP برای پیدا کردن ایده های بیشتر برای نام دامنه استفاده کنید.
۱۲- سرعت عمل داشته باشید
هر روزه هزاران نفر در سرتاسر دنیا در حال ساخت وبلاگ و سایت و البته انتخاب نام دامنه هستند. آنها به طور جدی به دنبال پیدا کردن بهترین نام دامنه سئو سایت برای ساخت وبلاگشان هستند، پس اگر یک نام دامنه مناسب پیدا کرده اید، برای ثبت آن عجله کنید.
سرعت عمل در ثبت کردن نام دامنه یکی از اصول انتخاب نام دامنه و امری بسیار ضروری است، اگر سریع نباشید، ممکن است فرد دیگری که همان ایده شما را دارد جلو برود و نام دامنه خود را ثبت کند. این امر بخصوص از این جهت ضروری است که خرید یک نام دامنه هزینه زیادی ندارد و هر کسی می تواند با هزینه کمی نام دلخواهش را به سرعت ثبت کند.
۱۳- جستجو برای یافتن بهترین مکان برای خرید یک نام دامنه
صدها ثبت کننده نام دامنه در وب وجود دارد که خدمات مشابهی را با قیمتها و کیفیت متفاوت ارائه می دهند. برای همین مهم است که با دقت انتخاب کنید چون ممکن است بعدا بخواهید نام دامنه خود را تغییر دهید. همانند میزبانی وب، قیمت گذاری ثبت دامنه ها متغیر است و حتی می توانید به صورت رایگان نام دامنه دریافت کنید، البته نه لزوما نامی با پسوند دلخواهتان.
۱۴- ثبت دامنه رایگان با میزبانی وب
اکثر شرکت های میزبانی وب همچنین ثبت نام دامنه را به عنوان یک سرویس ارائه می دهند. برخی از این شرکت ها ثبت نام دامنه رایگان را با حساب های میزبانی جدید ارائه می دهند. اگر شما در حال ایجاد یک وب سایت جدید هستید، این ایده هوشمندانه است که از مزایای این پیشنهاد بهره مند شوید و نام دامنه خود را به صورت رایگان دریافت کنید. البته در نظر داشته باشید که بیشتر میزبان ها ثبت نام دامنه رایگان را تنها برای یک سال ارائه می دهند. پس از گذشت یک سال، برای ثبت دامنه باید مبالغی را در طول سال پرداخت کنید. بسیاری از کاربران از دامنه رایگان برای سال اول استفاده می کنند.
در پایان امیدوارم که این مقاله پیرامون اصول انتخاب نام دامنه برای یافتن بهترین دامنه برای سئو سایت برایتان مفید و جذاب بوده باشد.
مطالب مرتبط:
افزونه پرسش و پاسخ حرفهای Sabai Discuss وردپرس نسخه فارسی
منبع:تیک تم– ارائه دهنده: –قالب فروشگاهی Revo وردپرس-